top of page

6 x hardloop cadeau tips voor de kerst

Bijgewerkt op: 15 dec. 2020


Het jaar schiet in een sneltrein vaart voorbij. Het is een jaar dat iedereen van tevoren zo ontzettend anders zich had voorgesteld. Gelukkig sluiten we het jaar altijd sfeervol af met kerst. Ook al zal kerst dit jaar voor iedereen in hele kleine groepjes worden gevierd, kerst blijft uiteindelijk voor mij de gezelligste periode van het jaar. Je haalt een boom in huis én hangt het vol met lichtjes en ballen, wat wil je nog meer!? Je hoopt natuurlijk stiekem dat de ingepakte cadeautjes onder de boom hardloopcadeautjes zijn. Dat zijn nou eenmaal de allerleukste cadeautjes om te krijgen en om te geven. Maar wat zou je dit jaar voor leuke cadeautjes op je verlanglijstje kunnen zetten? Dit jaar help ik jou met het maken van een lijstje voor kerst. En ik sluit de lijst af met een cadeautip waar de rest van het gezin ook iets aan heeft 😉.

 

1. Goed gestrikte veters

Een leuk kleinigheidje, de Safe Lace Active. Het zorgt ervoor dat je veters nooit meer losgaan tijdens het hardlopen. Ik ervaarde zelf dat mijn veters op langere trainingen, net even iets losser begonnen te zitten. Sinds ik de Safe Lace Active gebruik is dat verledentijd. Hoe handig is dat! Wat het nog extra leuk maakt, is dat dit product verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Leuk om te matchen bij je hardloopoutfit.


2. Lampjes

Nee, ik bedoel niet de lampjes voor in de kerstboom. Alhoewel je soms maar beter hardlopend als een kerstboom over straat kan gaan. Hoe meer verlichting je draagt des te beter je zichtbaarheid. Ik heb veel verschillende hardloopverlichting uitgeprobeerd de afgelopen twee jaar, maar er steekt er een met kop en schouders bovenuit. De spotlight, der spotlights, de Kiprun Runlight 250 van de Decathlon. Ik heb deze een tijd terug ontvangen om uit te proberen en kan nu niet meer zonder. Klik hier voor mijn eerder geschreven product review. Een mooi en veilig cadeau.


3. Winterkleding

Niets is toepasselijker voor deze tijd van het jaar dan lekkere warme hardloop winteraccessoires: denk hierbij aan een paar handschoenen, een muts of aan oorwarmers. Deze artikelen komen in allerlei verschillende prijsklassen, je kan het zo gek maken als je zelf maar wilt. Je zorgt er in ieder geval voor dat diegene die het cadeautje ontvangt het niet meer koud krijgt.


4. Muziek

Dat klinkt als muziek in de oren, althans met de bone-conducting technologie van Aftershokz hoor je de muziek niet meer via je oren, maar via de botgeleiding. Voor als je all-out wilt gaan met de kerstcadeautjes is dit echt hét cadeau. Door de bone-conducting van Aftershokz hoor je de muziek via trillingen door het bot. Je hebt dus geen oordopjes die je oren afsluiten, hierdoor kan je tijdens het hardlopen alle omgevingsgeluiden goed blijven horen. Wel zo veilig en leuk! Loop eens langs je lokale All4Running winkel (op dit moment enkel beschikbaar in Utrecht of Amsterdam) en probeer ze uit als je nog aan het twijfelen bent.


5. Hardloopsokken

Je kan er eigenlijk nooit genoeg van in huis hebben liggen en het liefst in zo veel mogelijk verschillende kleuren. Leuk om ze te laten matchen met de kleur van je hardloopschoenen. Zelf maak ik sinds dit jaar gebruik van het merk Liiteguard. Sindsdien een onmisbaar hardloopitem voor mij.


6. Kaart- en dobbelspelletjes

Met al dat vele hardlopen is het ook belangrijk om tijd met je partner, vriend(in), huisgenoot(jes) of je gezin door te brengen. Vandaar als afsluiter van deze lijst een aantal kleine leuke spelletjes dit wij thuis heel vaak spelen. Een aantal toppers onder de kaartspelletjes zijn: Ligretto, Uno, Take 5!, Ohanami en Phase10. En als je niet van kaartspelletjes houdt kan ik een van de volgende dobbelspelletjes aanraden: Qwixx of Catan ‘het dobbelspel’.


Hopelijk kan je met dit lijstje jouw verlanglijstje met wat originele cadeautjes aanvullen. Wat heb jij allemaal op je verlanglijstje staan voor deze kerst? Overigens had ik in eerste instantie nog een kopje ´Boeken´ willen toevoegen. Maar binnen no-time had ik al meerdere boeken op de ‘Must-read’ lijst staan dat ik hier een apart blog over ga schrijven, stay tuned!


Groetjes Bart

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page