top of page

Dit was mijn week #1

Bijgewerkt op: 24 mei 2020

Afgelopen week was een goede week. Het hardlopen ging lekker, we mochten weer de baan op, ik heb een leuk (zelf gekocht) cadeau ontvangen, ik heb het luisteren van podcasts helemaal ontdekt, ik ontving goed nieuws bij de sportfysio en ik heb een heerlijke herstelshake gemaakt.

 

BAANTRAINING HERVAT

Na de laatste persconferentie van onze minister-president keek ik ontzettend veel uit naar deze week. Door de versoepeling van de corona-maatregelen is het weer mogelijk om de baantrainingen te hervatten bij AV Feniks! Wat was dat weer een heerlijk gevoel om op het tartan van de mooie blauwe atletiekbaan te lopen. Ik weet niet of het door het euforische gevoel van een eerste baantraining in 6 weken tijd kwam, maar ik liep heerlijk. Het hoofdonderdeel bestond uit een 1500 m op 5 km wedstrijdpace en 10 x 300 m. Dit belooft hopelijk veel goeds voor de aankomende tijd.NIEUWE HARDLOOPGEAR

Er bestaat toch geen beter gevoel dan dat je weet dat de bezorger vanmiddag voor de deur staat met een upgrade voor je hardloopgear!? Nou, misschien dat het lopen van een PR eigenlijk een beter gevoel geeft, maar gezien de huidige situatie ben ik hier ook al heel blij mee. Een tijdje terug vroeg ik jullie om advies bij het uitzoeken van een goede hardloop-rugzak waar in ieder geval een 1.5L waterzak in zou kunnen. Nogmaals dank allemaal, het is uiteindelijk gelukt! Bijna iedereen gaf als tip om te kijken bij de rugzakken van Salomon. Ik ben uiteindelijk gezwicht voor de Salomon Advanced Skin 5 Set. Vandaag ga ik deze meteen inwijden, ik ben heel benieuwd!
PODCASTS LUISTEREN

Tot voor kort liep ik nooit met een podcast op. Ik had gedacht dat ik dat heel vervelend en irritant zou vinden, al dat gepraat tijdens het hardlopen. Maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Ik ben begonnen met de podcasts van Runnersworld – 'Liefde voor Lopen'. En eigenlijk was ik al binnen een paar minuten verkocht. Het is eigenlijk heerlijk om te luisteren naar mensen die over hardlopen praten tijdens het hardlopen. Liefde voor Lopen is een podcasts waarin Roxanne Steijger van Runner’s World en Martyn de Jong van Mens Health herkenbare thema’s bespreken over hardlopen. Echt een aanrader! Heb jij nog andere leuke podcasts tips voor mij?


HERSTELSHAKE

De laatste tijd krijg ik steeds vaker vragen over wat ik eet en drink voor en na het hardlopen. Deze keer licht ik mijn favoriete herstelshake toe, de spinazie proteïne shake. Het is een simpele maar gezonde shake. Ik maak gebruik van de volgende ingrediënten: spinazie, mango, avocado, gember, water én kwark. Zelf wissel ik gewone Franse magere kwark af met de vanille proteïne kwark van Melkunie. Daar ben ik écht fan van, niet gesponsord 😊. De aankomende tijd zal ik vaker wat van mijn recepten met jullie delen. Je vindt het recept van deze herstelshake hier.


SPORTFYSIO

Dat mijn lenigheid alles behalve goed was wist ik al, maar dat mijn klachten in mijn scheenbeen hierdoor zouden worden veroorzaakt was nieuw voor mij. Het goede nieuws is trouwens dat shin-splint werd uitgesloten! Maar wat blijkt, na een grondig onderzoek is de conclusie dat mijn lenigheid van mijn grote tenen flink te kort schiet. Nooit gedacht dat het niet lenig genoeg zijn in de flexibiliteit van de grote tenen zulke negatieve effecten kan hebben op het hardlopen. Na een goede uitleg van de sportfysio werd het mij steeds duidelijker hoe belangrijk deze lenigheid in de grote tenen eigenlijk is. Deze lenigheid zorgt namelijk voor een goede afwikkeling van je looppas. Ben je niet zo lenig, net zoals ik, dan kan het zo zijn dat je dit gaat overcompenseren door je voet te kantelen tijdens het lopen. Met als gevolg dat je meer van links naar rechts gaat zwalken en onder andere je scheenbeen verkeerd belast. Het zwalken was overigens al eerder bij mij naar voren gekomen tijdens de 5d-loopanalyse. Werk aan de winkel dus! Te beginnen met het trainen van de lenigheid van mijn grote tenen 😉. Wordt vervolgd!


Fijne zondag allemaal!


Bart.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page