top of page

Dit was mijn week #10

Ik kijk terug op een geslaagde week met onder andere: een lekker stukje gefietst, een Koningsdag interval, een te gekke fotoshoot én 15.000m op de baan. Blik je met mij mee terug op afgelopen week?

 

Op de koffie bij ...

Op maandag was het na een hele dag werk nog heerlijke weer. Hierdoor kreeg ik direct zin om nog een stukje te fietsen. Ik trok mijn fietskleding aan en besloot richting mijn ouders in Amstelveen te fietsen. De heen weg ging heerlijk met de wind in mijn rug. Bij mijn ouders heb ik een korte koffiepauze gehouden. Op de terugweg had ik flinke wind tegen. Dit was overigens meteen mijn langste fietsafstand ooit… 27,35 km. 😅 Tijd om daar binnenkort maar eens verandering in aan te brengen!


Koningsinterval

Koningsdag begon voor mij al vroeg, de wekker ging om 6:30. Van 7 tot 10 had ik een collega geholpen in zijn winkel aangezien mijn winkel gewoon dicht was. Altijd als ik zo vroeg begin, of ik nou lang of kort heb gewerkt, heb ik altijd behoefte aan een powernap of gewoon even lekker liggen op de bank. Uiteindelijk lag ik zo lekker dat het opeens al eind van de middag was.. oeps! Op het programma stond nog een 5 x 6 minuten climax interval dus hup uit de veren, sportkleding aan en gaan naar die Koningsblauwe baan! 👑


Bruggetje op... en af...

Donderdag stond er voor het eerst sinds een lange tijd weer een heuveltraining op het programma, althans het heet een heuveltraining, maar het speelde zich af op een brug. Het weer was als vanouds bar en boos met flink wat regen en wind. Maar dat mocht de pret niet drukken. Als stok achter de deur had ik de auto gepakt naar het Diemerbos. Ik dacht namelijk als ik eenmaal daar dan sta én het regent nog steeds, dat ik sowieso wel zou gaan. Het concept van een heuvel/bruggentraining is simpel, je loopt op een bepaald tempo omhoog en dribbelt daarna rustig naar beneden. Dit herhaal je 10 keer en klaar is kees! Door het wisselende tempo en de wind die ik vol tegen had bleek het halen van die 10 keer nog een flinke uitdaging.


Een te gekke fotoshoot

Aan het begin van de week kreeg ik een berichtje van Rogelli Sportswear met de vraag of ik zaterdag tijd en zin had om deel te nemen aan een fotoshoot met de Ambassadeurs van Rogelli. Tegen zo een aanbod zeg je natuurlijk geen nee! Ik had zelf nog niet eerder de sportkleding van Rogelli gedragen. Mooi om hier kennis mee te maken. Samen met Margriet, Maura en Sjoukje werden we de hele ochtend gefilmd en gefotografeerd voor allerlei nieuwe, gave content. De foto’s die ik tussendoor al heb gezien beloven in ieder geval veel goeds! Trouwens wat zit die kleding van Rogelli lekker, het is een fijne, zachte stof en de pasvorm is perfect. Hier ga ik vaker wat van bestellen. 😎

37,5 x hetzelfde rondje

15.000 meter, waarom schrijf je niet gewoon 15 km wedstrijd? Johan wees mij er op dat als je op de baan loopt, je het in meters moet uitdrukken. Dus bij deze, ik liep een 15.000m solo wedstrijd op de baan. Ik was de hele week al op zoek naar een geschikte plek om deze solo wedstrijd te lopen, maar ik kon geen fijne plek vinden. Gelukkig vind ik het geen probleem om hetzelfde rondje héél véél keer te lopen. Dus dacht ik bij mijzelf, laat ik gewoon 37 en een half rondje lopen op de atletiek baan van AV Feniks. Dus zo gezegd, zo gedaan. Op zondagmiddag begaf ik mij richting de baan. Met een duidelijk wedstrijdplan in mijn hoofd: de eerste 10 km lopen op een pace van 4:20/km & de laatste 5 km versnellen om met een negatieve split te eindigen...


En dat is gelukt! De eerste 5 km liep ik 4:18 gem/km, de tweede 5 km liep ik 4:16 gem/km en de het laatste blok liep ik zelfs 4:07 gem/km! Ik vloog over de baan. Wat geeft dat een heerlijk gevoel: tijdens een race steeds sneller kunnen gaan lopen en dit vol weten te houden tot het einde. Met als eindresultaat een dikke vette dubbele PR:


10 km - 41:44 & 15 km - 1:03:11 🥳🥳🥳

(die 10 km kan dus nog sneller aangezien ik die in de laatste 10 km liep)

Deze week was écht een fijne week en dan te bedenken dat ik aankomende week ook nog eens een lekker weekje vrij ben. Maar nu eerst even goed uitrusten en herstellen van afgelopen zondag.


Zo zag de rest van mijn week eruit:

Maak er weer wat moois van deze week! Dan doe ik dat ook.


Groetjes Bart.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page