top of page

Dit was mijn week #11

Een vakantieweek, heerlijk! Even een weekje vrij, niet alleen van mijn werk, maar ook van het hardlopen, althans een paar dagen. Na mijn 15.000m op de baan was het tijd om een trainingsblok af te sluiten met drie dagen verplichte looprust. Verder is het terrasseizoen officieel geopend, liep ik onder benauwde weersomstandigheden en heb ik mijzelf getrakteerd op niet één maar twéé paar nieuwe hardloopschoenen (oeps!). Lees je mee?

 

Looprust

Na het dubbele PR van zondag op de baan was het tijd om een succesvolle trainingsperiode af te sluiten met een aantal verplichte dagen looprust. Tijd om het lichaam goed te laten herstellen zodat ik fris en fruitig aan een nieuwe trainingsperiode kan beginnen. Tijdens deze drie dagen heb ik wel een uurtje krachttraining kunnen doen. 💪


Nieuwe schoenen

Eigenlijk heb ik ook wat meters afgelegd op de baan bij All4Running opzoek naar een nieuw paar hardloopschoenen voor mijn duurlopen én tempotrainingen. Op maandag had ik een paar van Nike en Adidas geprobeerd. Dat resulteerde uiteindelijk in een extra bestelling van 7 verschillende paren schoenen om er zeker van te zijn dat ik met de juiste paren naar huis zou gaan. Uiteindelijk kwamen de Nike Air Zoom Vomero 15 én de Nike Air Zoom Tempo Next% als winnaars uit de test. Stiekem was ik ook al vooruit aan het kijken naar de Marathon in Berlijn, daarvoor heb ik alvast kort mogen ervaren hoe het was om te lopen op de Nike Vaporfly. 😇

Vierseizoenen terras...

Op de laatste rustdag, de woensdag, was het tijd om het terrasseizoen officieel te openen. Samen met Richelle (ja, zij liep die solo marathon!) bleek het uiteindelijk een vierseizoenen lunch te worden in Haarlem. Elke weersoort heeft tijdens het broodje carpaccio de revue gepasseerd. Maar hé dat mocht de pret niet drukken. Heerlijk bij gekletst en drie keer raden wat de onderwerpen waren… hardlopen, hardlopen en hardlopen 😉.


Wisseltempo op de baan

Donderdag liep ik mijn eerste training van de week, een 3x (800m – 1200m) waarbij ik elke 200m wissel van tempo. Dit keer varieerde het tussen een tempo van 3:45/km en 4:00/km. De eerste 2 herhalingen gingen prima, zelfs iets te snel. Helaas moest ik daardoor de laatste herhaling op de blaren zitten en het tempo wat laten zaken. Maar beter een iets langzamer tempo dan dat ik het compleet opgeef! 😊


Fietsen voor een extra stukje taart

De hele week was ik al aan het wachten op een mooie zonnige dag om eindelijk weer een stukje te kunnen gaan fietsen. Vrijdagochtend was dat moment daar. Sinds ik mijn racefiets heb vind ik het heerlijk om dit als extra training te gebruiken. Met het fietsen blijf ik in een mooie lage hartslagzone. Iets wat ik met het hardlopen nooit voor elkaar krijg. Een ideale manier om mijn duurvermogen te trainen dus! Na dit heerlijke fietsritje was het tijd om alle reserves weer aan te vullen met een aantal taartjes in Utrecht. Samen met Anne hebben wij daar allerlei verschillende vegan taartjes uitgeprobeerd. En die waren heerlijk! Het is zeker een aanrader om bij Carla’s Conditorie een taartje te eten. 🍰

Warme bedoeling

Dit weekend was een benauwde bedoeling. Al vanaf zaterdagochtend was het warm, klam en benauwd. Het enige voordeel was dat er geen intensieve trainingen op het programma stonden, maar twee duurlopen op hartslag: 60 minuten op zaterdag en 100 minuten op zondag. Laten we zeggen een geluk bij een ongeluk. Het blijft mij altijd verbazen hoeveel invloed het weer heeft op mijn hardlooptempo in combinatie met mijn hartslag. Ik probeer dan mijzelf er altijd weer aan te herinneren dat het bij een duurloop op hartslag, draait om de hartslag en niet om het tempo. Zolang ik mijn bepaalde hartslag aantik is dat goed, of dat nou bij een tempo van 5:00/km is of bij een tempo van 6:00/km is. Hartslag = hartslag. ❤


Deze vakantieweek was heerlijk, vol energie is het tijd voor een nieuwe week!


Zo zag de rest van mijn week eruit:

Groetjes Bart.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page