top of page

Dit was mijn week #12

Deze week had het allemaal: een verjaardag, heerlijke trainingen, een MA-RA-TH-ON en een toffe nieuwe samenwerking met een sportmerk. Duik je met mij mee in de afgelopen week?

 

Dotje is jarig!

Wanneer je kitten één jaar wordt kan dat natuurlijk niet voorbij gaan zonder een klein feestje. Helemaal in deze tijd is het belangrijk om elke mogelijkheid tot een feestje aan te grijpen. Dus ook de verjaardag van onze kitten, Dotje. Op maandag was dan ook haar verjaardag. Dit werd uiteraard groots gevierd met cadeautjes en een feestmuts. Ik weet alleen bijna wel zeker dat Anne en ik de feestmuts leuker vonden dan Dotje zelf, maar hé daarentegen speelt ze nu onafgebroken met haar nieuwe speelgoed. 🍰

Heerlijke trainingen

Deze week gingen al mijn trainingen volgens plan en dat geeft een super fijn gevoel! Helemaal nadat ik de week ervoor afsloot met een afgebroken training. Op dinsdag begon ik met een piramide training. Een trainingsvorm waarbij je de afstand eerst opbouwt en vervolgens weer afbouwt. Dit keer liep ik een 500-500-900-1300-1700-1300-900-500-500m op mijn 10 km wedstrijdpace met als variatie nog een 100-200-300m versnelling bij de 900-1300-1700m afstanden. Voordat ik deze piramide liep ging ik eerst bij Priscilla langs om haar weer aan het hardlopen te krijgen. Ze had mij gevraagd om haar op weg te helpen de eerste kilometers. Op donderdag liep ik een fartlek training. Dat is een trainingsvorm waarbij je speelt met je snelheid. Maar om dit toch wat randvoorwaarden te geven had Johan aangegeven dat er 12 x 10 sec sprinten en 6 x 1 minuut climax versnellen op verschillende momenten moesten plaatsvinden tijdens de training. De zondagtraining stond in het teken van lopen op hartslag. Ik liep drie blokken van 30 minuten. Het eerste en het derde blok op mijn aerobe hartslag en het tweede blok op mijn makkelijke hartslag. Voor de oplettende lezer die nu denkt: ‘Dat zijn maar drie trainingen en het is al zondag..?’ Dan heb je gelijk, de training van zaterdag verdient een eigen kopje. 📈

MA-RA-TH-ON

Misschien dat je heel even dacht dat ik een hele marathon had gelopen afgelopen week, maar helaas moet ik je dan teleurstellen. Wel liep ik mee in een van de 8 (!) teams van Train met Johan die allemaal mee hebben gedaan aan de virtual world marathon relay van NN Running, de MA-RA-TH-ON. Tijdens deze wedstrijd lopen vier mensen in één team samen de marathonafstand. Ieder individu loopt een ¼ marathon, oftewel 10,55km. Een leuke manier om toch weer dat ‘samen’ gevoel te krijgen doordat je van te voren contact hebt met je team. De resultaten afwacht en elkaar aanmoedigt en feliciteert bij het behalen van de mooie resultaten. Uiteindelijk liep ik mijn ¼ marathon in 46:00 rond, dat is een gemiddelde pace van 4:23/km. 🥳


Toffe nieuwe samenwerking

The word is out! Sinds donderdag ben ik een van de vijf hardloopambassadeurs van Rogelli Sportswear. Soms kan iets heel snel gaan. Nog geen paar weken geleden was ik een stand-in mannelijke hardloper tijdens hun ambassadeurs fotoshoot. Al snel bleek dat ze nog op zoek waren naar een mannelijke hardloper om hun ambassadeursgroep compleet te maken. De afgelopen weken had ik veelvuldig contact en is dit het eindresultaat. Blij en trots ben ik om met Rogelli Sportswear deze samenwerking aan te gaan. Naast hardloopkleding hebben zij ook een hele collectie voor het wielrennen, mountainbiken en de triatlon. Neem gerust eens een kijkje op hun website. Zeker een aanrader 😉.

Dit was een fijne week! En nog veel beter deze nieuwe week is ook nog eens begonnen met een extra vrije dag, hoe fijn is dat wel niet!? Zo zag de rest van mijn trainingsweek eruit:

Maak er een mooie nieuwe week van!


Groetjes Bart.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page