top of page

Dit was mijn week #2

Kunnen twee weken achter elkaar goede weken zijn? O ja zeker, dat kan! Een nieuwe ‘Dit was mijn week’ met een heerlijk nieuwe podcast, nieuwe schoenen, coupe de corona, nieuwe keukenapparatuur en een regenachtige ‘Sunday, Runday’.

 

MAN MAN MAN, DE PODCAST

Super leuk al jullie reacties afgelopen week op de vraag welke podcasts ik echt moet hebben geluisterd. Aangezien ik tot nu toe enkel hardlooppodcasts had geluisterd ben ik deze week begonnen aan ‘Man man man, de podcast’. Ik heb deze podcast niet alleen tijdens het hardlopen geluisterd maar ook vooral tijdens het fietsen naar mijn werk. Voor iedereen die deze podcast nog niet kent: het gaat over drie mannen die uitzoeken hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Een heerlijke podcast met elke keer een ander onderwerp dat centraal staat. Gegarandeerd lachen! Het zegt wel genoeg dat ik een paar keer raar werd aangekeken bij het stoplicht toen ik in lachen uitbarstte. Heb je deze podcast nog nooit beluisterd? Zoek ‘m dan snel op via Spotify. Ook zo fijn dat ze al in hun vierde seizoen zitten. Ik ben de komende tijd nog wel even zoet met deze podcast.


NIEUWE SCHOENEN

Volgens mij ben ik niet de enige als ik zeg dat het aanschaffen van nieuwe hardloopschoenen toch wel het beste gevoel geeft bij zo een aankoop. Misschien een nieuw sporthorloge daar gelaten dan. Maar ik heb ooit in een ver grijs verleden een paar schoenen laten aanmeten. Daarna ben ik eigenlijk alleen nog een paar keer op de hardloopband gestapt in één van de ASICS winkels. Zo trouw dat ik eigenlijk altijd ben aan een merk, zo spannend vond ik het om dan toch eens het onbekende op te zoeken.. een ander merk hardloopschoenen. Althans dat is de bedoeling, wie weet kom ik alsnog bij een paar van ASICS uit? Donderdag was het zo ver, een afspraak had ik van tevoren gemaakt bij de ALL4RUNNINGSTORE in Amsterdam naast het Vondelpark. Na het lopen op een het eerste paar schoenen werden de resultaten besproken. Wat blijkt, de focus op core en krachttrainingen werpen haar vruchten af. Ik ben veel stabieler in mijn core geworden en dat was te zien: ik zwalk minder en vertoon bijna tot geen pronatie meer. (behalve dan mijn linkervoet maar, daar wordt aan gewerkt!) Uiteindelijk zes paar schoenen later bleven er twee paar over: de Brooks Ghost 12 & de Nike Zoom Vomero 14. Wie mijn stories heeft gezien weet ondertussen dat het de Nike Zoom Vomero is geworden! Helaas moet ik nog tot dinsdag wachten om ze te dragen op mijn eerste run, nog even geduld dus.


COUPE DE CORONA

Zaterdag was het eindelijk zo ver. De voor mijn doen lange wilde haren konden worden bijgeknipt. Gelukkig was ik nog net vlak voor de corona maatregelen naar mijn vaste kapper in Uithoorn geweest. Wat die kapper overigens echt goed heeft gedaan was dat ze zelf alle klanten gingen bellen. Hierdoor kon iedereen die als eerste een afspraak niet door zag gaan, nu ook als eerste een nieuwe afspraak maken. Ik ben wat dat betreft echt een gewoonte mens. Ik woon ondertussen al een paar jaar niet meer daar in de buurt, maar ga nog steeds trouw naar mijn ‘vaste’ kapper. Tijdens het gesprek in de kappersstoel kwam het ook ter sprake hoe vanzelfsprekend eigenlijk de meeste zaken zijn geworden in de loop der tijd. Door het hele gebeuren met alle corona maatregelen ben ik in ieder geval het bezoekje aan de kapper veel meer gaan waarderen. Heb jij jouw coupe de corona al laten knippen? Natuurlijk droeg ik wel alvast mijn prachtige handgemaakte mondkapje van Batik. Ik ben klaar voor de maatregelen die per 1 juni gelden voor in het openbaar vervoer!


KEUKENAPPARATUUR

Nooit gedacht dat ik op een gegeven moment écht blij zou worden van het aanschaffen van keukenapparatuur, maar zeg nooit, nooit. Afgelopen week kwam daar de contactgrill binnen, oftewel ik ga het gebruiken om heerlijke panini’s te maken. Dit weekend direct begonnen en dat belooft veel goeds voor de aankomende tijd! Als je nog leuke, lekkere, gekke variatie tips/recepten hebt. Ik hoor het graag!


12 KILOMETER

Een rustige opbouw van kilometers, dat had ik afgesproken met mijn hardlooptrainer om te zorgen dat ik niet weer meteen mijn scheenbeen onverhoopt zou overbelasten. Op zondag ‘mocht’ ik eindelijk weer eens over de 10 kilometer heen gaan met welgeteld 12 kilometers aan plezier! De eerste paar kilometers verliepen wat stroef en ik vond het erg benauwd, maar gelukkig kwam daar wat verkoelende motivatie van boven, regen! Voor iedereen die nog twijfelde, ik ben echt een koud weer hardloper en ik houd van de regen!


Bart.

@bart_running

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page