top of page

Dit was mijn week #3

Een week waar ik mijn nieuwe schoenen ein-de-lijk binnen zijn gekomen, er ‘Simpel’ is gekookt, ik voor de verandering een piek zag na mijn training en de week met een beestenboel heb afgesloten.

 

MIJN NIEUWE SCHOENEN ZIJN BINNEN

Wat ik nog niet had verteld over mijn nieuwe Nike Zoom Vomero is dat ik ze eerst een in een andere kleur had besteld. Daar kreeg ik direct spijt van bij het uitlopen van de winkel. Blijkbaar had ik toch veel liever die felle paarse kleur schoenen willen hebben. Gelukkig was dat geen enkel probleem, ik moest alleen wel extra geduld hebben. Ik kon de paarse schoenen pas ophalen nadat ik de bestelde schoenen in de verkeerde kleur thuis had ontvangen. Stom, mijn eigen fout, maar wel blij dat ik voor deze paarse kleur ben gegaan. Het was het wachten dubbel en dwars waard! Leuk ook om al jullie positieve reacties op deze kleur te lezen, ik vond het wel een beetje spannend 😁.


Deze nieuwe schoenen heb ik speciaal aangeschaft om te trainen voor tempo duurlopen en tempoblokken. Maar wat doe je als je een nieuw paar schoenen klaar hebt liggen en je eigenlijk die avond een baantraining hebt? Juist! Je trekt gewoon die nieuwe schoenen aan en vlammen maar. De schoenen lopen heerlijk, precies genoeg demping, voelt soepel en licht aan maar ook stevig genoeg voor de langere afstanden. Later in de week had ik nog een tempoblokkenloop gedaan met deze schoenen en ook dat was een succes. Ik liep ook eindelijk weer eens flink wat kilometers op een hoger tempo (gem. 4:40/km), ik ben blij dat ik dat weer kan! Tot nu toe ben ik dik tevreden met deze schoenen.


SIMPEL KOKEN

Geroosterde forel met een salsa van tomaten, sinaasappel en berberisbessen (dit werden uiteindelijk gewone krenten). Opgediend met gebakken aardappels op smaak gemaakt met rozemarijn en sumak en een bedje van veldsla er naast met apetina en gehalveerde cherrytomaatjes met een scheutje olijfolie er overheen. Ik zei simpel koken toch? O ja zeker is het simpel, namelijk met het gebruik van het kookboek ‘Simpel’ van Ottolenghi. Ken je dit kookboek nog niet, ben je geen held of heldin in de keuken, maar wil je wel af en toe écht iets lekkers op tafel zetten? Dan is dit een musthave. Ik heb dit boek op een gegeven moment voor mijn verjaardag gekregen van mijn vriendin. Nu ruim anderhalf jaar later is de stille hint overgekomen. En simpel dat het was, vanaf nu ga ik elke week in ieder geval een heerlijk gerecht bereiden uit dit kookboek, ik ben fan, wordt vervolgd!PIEKEN

Voor iedereen die hardloopt met een Garmin sporthorloge waar de functie ‘Trainingsstatus’ op zit zal dit heel bekend voorkomen. Voor alle andere een korte uitleg namens Garmin: Trainingsstatus geeft het effect van uw training op uw fitnessniveau en prestaties aan. Uw trainingsstatus is gebaseerd op wijzigingen in uw trainingsbelasting en VO2 max. gedurende langere tijd. Met behulp van uw trainingsstatus kunt u toekomstige trainingen plannen en uw fitnessniveau blijven verbeteren.’ Deze trainingsstatus kent verschillende statussen: te intensief, onttrainen, niet productief, herstel, aanhouden, productief en piek. Ik ben er de afgelopen maanden in ieder geval achtergekomen dat deze trainingsstatus niet altijd een positieve boost geeft. Tijdens de rustig opbouw na mijn blessure eind maart heb ik ruim drie weken lang moeten aankijken tegen ‘niet productief’. Dat was zacht gezegd not amussing, maar als je dan uiteindelijk ‘productief’ ziet staan en zelfs een ‘piek’ status behaald, maakt dat een hoop goed! De rustige opbouw en aanpak van mijn road to recovery pakken tot nu toe goed uit. Elke week breid ik de intensiteit en het aantal kilometers een klein beetje uit.ZONDAG

Deze week heb ik afgesloten met een bloedhete, maar rustige duurloop van 70 minuten. Had ik al gezegd dat ik niet zo goed tegen deze hitte kan! Ik denk er aan om volgende week de wekker te zetten om rond 5:00 uur te gaan hardlopen. De laatste 15 minuten kwam er een blok waarbij ik het tempo mocht gaan verhogen. Tijdens zo een rustige duurloop kijk ik toch altijd stiekem al uit naar het moment dat ik het tempo omhoog mag. Dit geeft een boost zo aan het einde. Ik was in ieder geval aangenaam verrast dat ik deze training zo goed heb kunnen afronden. Aan het einde werd ik vergezeld door een heel gezin van zwanen. Deze hielden zich netjes aan de gepaste afstand. ’s Avonds tijdens het prachtige ‘golden hour’ hebben wij nog een wandeling gemaakt in de Waterleidingduinen. Gezellig met de familie van Bambi. En zo eindig je we week met een beestenboel!Fijne nieuwe week & geniet nog even van deze extra vrije Pinksterdag!


Bart.

@bart_running

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page