top of page

Dit was mijn week #5

Dé beste pizza, een zware baantraining, een kleine tegenslag, de zoektocht naar een racefiets en het uitproberen van de producten van Nutrition Kartel. Dit was mijn week, lees je mee?

 

Dé beste pizza

Ken je dat? De maandag zit er op, je hebt hard gewerkt en als je thuiskomt heb je gewoon even geen puf meer om te koken? Nou, dit was zo een maandag. Gelukkig hebben wij vlak bij ons om de hoek een heerlijke pizzeria zitten namelijk, Margherita Tutta la Vita. Ideaal voor een luie maandagavond. Dus zo gepiept, even online bestellen en voor je het weet heb je een heerlijke calzone in huis 😁

Een zware baantraining

Waar mijn baantraining een week geleden snel en soepel verliep, was het deze keer alles behalve dat. Na wat opstartproblemen begon het uiteindelijk een beetje te lopen, maar het bleef alles behalve soepel. Ik begon zelfs bij de laatste intervallen wat kleine pijntjes te voelen rond mijn achillespees/kuit. Uiteindelijk had ik de training netjes afgerond. Achteraf gezien had ik ook nog eens prima rondetijden neergezet, dus dat was fijn. Helaas ging het pijntje niet helemaal weg. Dus dat moet ik goed in de gaten houden deze week.


Een kleine tegenslag

Het pijntje rond mijn achillespees kwam ook op woensdag te pas en te onpas langs tijdens het lopen op werk. Gelukkig is de woensdag tegenwoordig een rustdag voor mij dus dat komt goed uit. Hopelijk met wat extra rust komt het wel goed, dacht ik... Op donderdag had ik een training met verschillende tempoblokken op het programma staan. Maar na 3 kilometer bleef ik het nog steeds voelen en werd het niet minder. In zo een geval kan je twee dingen doen: je kan stoïcijns door blijven lopen en doen alsof er niks aan de hand is of je luistert goed naar je lichaam en stopt de training. Ik koos voor het tweede en wandelde de rest. Thuis aangekomen heb ik direct de sportfysio gebeld voor een afspraak. Gelukkig kon ik vrijdagavond daar al terecht. Uiteindelijk viel het mee en bleek het een licht overbelaste achillespees te zijn. Waarschijnlijk veroorzaakt doordat ik de laatste paar weken steeds meer kilometers ben gaan maken op schoenen met veel minder demping. Blijkbaar ben ik hier toch net wat te gevoelig voor. Hier zal ik in de toekomst meer rekening mee moeten houden, verder dus niks ernstigs gelukkig. De rest van de week is wel verplichte looprust geworden, maar daarna mag ik deze maandag wel alweer een korte 5 km proberen!

De zoektocht naar een racefiets

Vorige week was deel I al in werking gezet, het opruimen van de berging zodat er plaats is voor twee racefietsen (een voor mijn vriendin en een voor mij). Omdat wij allebei een beginner zijn en niet weten of wij dit echt heel leuk gaan vinden (al denken wij allebei van wel!) hebben wij besloten om onze eerste fiets aan te schaffen bij de Decathlon. Na wat onderzoek op het internet kan je daar een prima racefiets kopen voor niet al te veel geld. Dus hup online een winkelbezoek ingepland om ze daar uit te proberen. Eenmaal bij de Decathlon stapte ik op een van de showroommodellen. Ik mocht wat rondjes fietsen door een lege winkel, hoe vaak maak je dat nou mee? Overigens was ik meteen verkocht, wat fietst dat lekker zeg! Helaas was er wel een grote maar… alle fietsen in de maten die wij nodig hebben zijn in heel Nederland uitverkocht. Dus nog even geduld en hopelijk zijn ze snel weer beschikbaar.


Het uitproberen van de producten van Nutrition Kartel

Ruim één week geleden ontving ik een berichtje van Nutrition Kartel, een vrij nieuw bedrijf dat zich richt op de een breed scala aan sporten, waaronder ook het hardlopen. Ik heb van hun twee producten mogen ontvangen om die allebei de aankomende tijd uit te proberen: de Whey Protein en de Pro-Energy. Hierover later meer inclusief een eerlijke mening!

Verder was ik de afgelopen week weer lekker crea bea bezig geweest in mijn hardloopdagboek:

Hoe was jouw week? Ik ben benieuwd!


Groetjes Bart.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page