top of page

Dit was mijn week #6

Een rustig begin van de week met 5 kilometer, een bezoek aan de fysio, het eerste rondje op mijn racefiets, een heerlijk verspakket en een 70/30 zondagsgevoel. Dit was mijn week, lees je mee?

 

De eerste 5 km van de week

Na een verplichte hardloopbreak afgelopen week, stond op maandag een korte 5 kilometer op het programma. Progressief om wel te verstaan en niet sneller dan 4:00/km. Dit had als doel om bij verschillende snelheden een eventuele reactie op mijn achillespees te ontdekken. Gelukkig bleef die reactie uit!


Fysio bezoek #2

Op dinsdag stond een laatste check-up bij de fysio in de agenda. Ik had na het hardlopen op maandag geen reactie gekregen aan mijn achillespees en dat is goed nieuws! Na deze behandeling, kreeg ik alweer het groene licht. En wat betreft het hardlopen mocht ik de draad weer oppakken waar ik was gebleven. Ik was in ieder geval blij! 😁


Mijn eigen racefiets!

Ongekend, vorige week was ik nog aan het oriënteren op een racefiets. Ook was ik een klein beetje teleurgesteld omdat die niet op voorraad was.. maar nog geen week later heb ik gewoon mijn eigen racefiets in de pocket! Hoe gaaf is dat!? Blij en enthousiast kon ik afgelopen woensdag mijn racefiets ophalen bij de Decathlon in Alkmaar. Dit was het enige filiaal met precies mijn fiets op voorraad. Na een laatste testrit door de winkel (zie onderstaande video) wist ik het zeker, dit is ‘m! Gelukkig had ik na het click ’n collect moment ook nog een winkelen op afspraak geboekt voor mijn vriendin en ik. In 2 x 20 minuten hebben wij ons zelf een compleet setje fietskleding cadeau gedaan. Nu maar hopen op lekker fietsweer. 🤞

Afgelopen vrijdag was het zo ver, ik heb mijn eerste fietskilometers gemaakt. Tja, dat dit mijn allereerste fietskilometers waren mocht wel duidelijk zijn.. ik dacht ten eerste: waarom kunnen die remhandgrepen zo veel heen en weer bewegen, zitten ze wel goed vast? En hoe kan je überhaupt schakelen op een racefiets. Gelukkig is google in dit geval je grootste vriend(in). Blijkbaar gebruik je dus die ‘loszittende’ remhandgrepen om te schakelen. Problem solved! De komende tijd zal ik nog veel van dit soort beginnersdingen mee gaan maken, maar dat is prima. Alleen maar leuk om zo een nieuwe hobby te ontdekken. Overigens was dat eerste rondje puur genieten, een lekker zonnetje en het fiets echt fijn zo een fiets.

Een heerlijk verspakket

Elke week proberen wij een nieuw gerecht uit. Dit kan zijn uit een van onze kookboeken of in dit geval een van de vele verspakketten die te koop zijn bij Albert Heijn. Dit keer was de keuze gevallen op het chili con carne verspakket. Ik hou van koken en ik vind het geen probleem om lang in de keuken te staan om écht een culinair hoogstandje op tafel te zetten. Maar dat kost ook een hoop tijd. Helaas is die tijd niet altijd beschikbaar. In zo een geval is een verspakket ideaal. Alle juiste hoeveelheden groeten en kruiden zitten erin. Je hoeft alleen maar zelf (in dit geval) rijst en gehakt te kopen en klaar is kees! Ohja en je moet het natuurlijk nog wel even klaarmaken. 😉

70/30 zondagsgevoel

Afgelopen zondag was een typische 70/30 zondag. De eerste 70% van mijn 'Sunday, Runday' ging erg voorspoedig. Ik tikte ruim 13 kilometer weg op gemiddeld 4:38/km. Helaas kreeg ik daarna spontaan drie blaren op allebei mijn voeten. Erg vervelend en vooral ook raar. Ik heb sinds ik de juiste schoenen draag geen last meer gehad van blaren. Hopelijk was dit een eenmalig incident.. Het gooide in ieder geval flink roet in het eten. De laatste 30% van mijn run heb ik degressief afgemaakt. Ik moest tenslotte wel nog die laatste 5 kilometer naar huis toe rennen.


Verder was ik de afgelopen week weer lekker crea bea bezig geweest in mijn hardloopdagboek, Dreams:

Hoe was jouw week? Ik ben benieuwd!

Groetjes Bart.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page