top of page

Dit was mijn week #7

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2021

Deze editie is eigenlijk meer een sportdagboek geworden. Tijdens deze coronaperiode is het soms lastig om een gevarieerde week te hebben. Werken en sporten was de rode draad van afgelopen week. Desondanks een nieuwe 'Dit is mijn week' met o.a. een hervonden liefde voor …, Anne haar racefiets, een uitgeputte vrijdag en een weekend gevuld met hardlopen. Lees je mee?

 

De hervonden liefde voor mijn Vomero’s

Ik weet niet of ik de enige ben die dat heeft, maar soms verdwijnt een paar hardloopschoenen naar de achtergrond. Tijdens mijn laatste training liep ik meerdere blaren op. Dat kan gebeuren, maar het blijft vervelend. Lag het aan de schoen? Lag het aan de sokken? Ik had geen idee. Toch ging ik voor deze trainingsweek opzoek naar ‘safe’. Ik trok mijn paars/roze Nike Vomero’s weer eens uit de kast. En heerlijk dat die schoenen liepen, deze ga ik toch maar weer wat vaker gebruiken 😉.


Anne haar racefiets

Yes! Anne haar racefiets is afgeleverd. Gezien het prachtige lente weer aankomende week is haar racefiets er precies op tijd! Een perfect moment om wat rustige fietskilometers te maken 😊.


Een uitgeputte vrijdag

Soms heb je van die dagen. Die dagen dat je gewoon geen puf meer hebt om de deur uit te gaan voor een training. De wekker ging voor de 4e keer afgelopen week om 5:15 uur (die bizarre tijd zal nooit wennen ben ik bang…). Uitgeput stond ik op, na een nacht van 5 uur slaap. Ik weet dat ik eigenlijk veel eerder naar bed zou moeten gaan als mijn wekker zo vroeg gaat. Maar helaas zitten er maar 24 uur in een dag. Anyway, eenmaal thuis van werk had ik nog een afspraak staan bij de Decathlon om de laatste fietsspullen aan te schaffen. Leuk, maar niet slim om dat op een dag als deze te plannen. Rond een uur of 17:30 kon ik eindelijk met de beentjes in de lucht. Als een dood vogeltje lag ik op de bank en keek knikkebollend naar mijn trainingsschema; tempoblokken op 4:20, 4:10 en 4:00/km. Poeh poeh poeh, onbegonnen werk. Na een kort overleg met Johan kon ik deze training gewoon verplaatsen naar zaterdag.


Het hardloopweekend – Zaterdag & Zondag

Zaterdag liep ik de inhaaltraining in iets aangepaste vorm, in plaats van alle tempoblokken achter elkaar te lopen heb ik op verschillende momenten een korte hobbelpauze ingelast. Ik had voor mijzelf als doel om de tempo’s te lopen zoals afgesproken, ook al was daar wat extra rust tussendoor voor nodig. Om daarmee wat extra zelfvertrouwen te tanken voor zondag.


Zondag stond er namelijk een nieuwe testloop gepland, ditmaal de 10 km. Vaak laat ik dit al een paar dagen van te voren weten op Instagram, maar dit keer hield ik het voor mijzelf. Bewust of onbewust, geen idee. Maar het zorgde bij mij voor iets minder ‘druk’ om te presteren. Het weer zat vies tegen, zware windstoten en zo nu en dan een regenbui. Met dit in mijn achterhoofd koos ik een route uit. Een waarbij ik veel verschillende mogelijkheden zou hebben om wind mee en windtegen met elkaar af te wisselen. Uiteindelijk liep ik 10 kilometer lang verschillende rondjes over de Bijlmerweide. Ik was blij met mijn keuze voor deze plek. Ik zag het niet zitten om 5 km lang windtegen te hebben om vervolgens de tweede helft wind mee te hebben. Ik liep overigens een dik PR van 41:59! Het ging niet vanzelf, ik moest veel dealtjes sluiten met mijzelf, but I did it!

Als je mij op vrijdag had gezegd dat ik op zondag een PR zou lopen op de 10 km, had ik dat echt niet verwacht. Wat ik daarmee probeer te zeggen, blijf altijd goed luisteren naar je lichaam. Als je lichaam bepaalde seintjes geeft is dat niet voor niks. Neem het serieus en handel daarnaar. Ik weet ook vrij zeker dat ik mijn PR heb kunnen verbreken door die extra rust op vrijdag en zaterdag.


Verder was ik de afgelopen week weer lekker crea bea bezig geweest in mijn hardloopdagboek:

Hoe was jouw week? Ik ben benieuwd!


Groetjes Bart.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page