top of page

Dit was mijn week #9

Dit was een fijne week. Met o.a. twéé marathons, olympische limieten en een PR, mijn eerste kroontje (ooit) en nog iets wat ik vanaf deze week anders ga doen. Lees je mee?

 

Meal preppings

Als je in een supermarkt werkt zou je denken dat je altijd wel genoeg keus zou hebben voor een lunch. Toch eindig ik vaak met weer hetzelfde brood en datzelfde beleg. Dat zou toch beter moeten kunnen? Vandaar dat ik afgelopen maandag voor het eerst wat ‘meal preppings’ heb gedaan. Door wat kleinere gerechten te maken en deze te combineren tot een aantal flinke porties lunchsalades. Op deze manier wil ik mijn lunch voortaan meenemen vanuit huis. Lekker gevarieerd, gezonder en zo veel smaakvoller dan altijd maar datzelfde broodje met datzelfde beleg! Dit ga ik vaker doen.

AV Feniks maand challenge gelopen

Elke maand creëert AV Feniks op Strava een nieuw segment in de buurt. Dit segment wordt dan de maand challenge. De eerste paar keer van dit jaar had ik hier nog niet aan meegedaan, maar in april heb ik daar verandering in gebracht. Het segment van 3,5 km paste precies in mijn training met tempoblokken. Van tevoren had ik gekeken wat de snelste gelopen pace was op dat segment, 4:31/km. Aangezien ik een wisseltempo liep op 4:20 en 4:30/km moest dat helemaal goed komen. En ja hoor mijn eerste kroontje is een feit! Dit smaakt naar meer, misschien toch eens goed gaan kijken naar alle segmentjes in en rondom Diemen.. 😉


Uitbreiding van de home gym

Ben ik de enige? Of begint jullie home gym ook steeds uitgebreider te worden? Hoe langer deze lockdown duurt, hoe meer home gym spullen ik aan blijf schaffen. Deze week kwam mijn fitnessbankje binnen van de Decathlon. Het was even zoeken, maar uiteindelijk vond ik daar het perfecte bankje dat inklapbaar is. Hierdoor kan ik het bankje na gebruik, inklappen en opbergen in de voorraadkast. Ideaal! Nu staat het niet in de weg. De ruimte in een appartement is nou eenmaal beperkt..

Marathon Sunday!

Bij het lezen van de intro dacht je waarschijnlijk, huh zegt hij nou twéé marathons? En als je daar niet bij stil stond, sta je er nu wel bij stil. Want er werd een belangrijke marathon gelopen op het vliegveld van Twente met alleen maar grote namen. Waar een Jill Hollterman een wereldprestatie heeft geleverd, een dik PR van 6 min lopen én daarmee de Olympische kwalificatietijd lopen, wauw! En wat dacht je van de comeback van Michel Butter? Twee jaar geleden liep hij voor het laatst deze afstand en nu klokt hij een minuut sneller dan het Olympisch limiet! De strijd om de drie Olympische startbewijzen voor de marathon is echt ongekend spannend.

Maar vlak na de finish van deze wereldtop begon Richelle aan haar allereerste marathon. Die liep ze ook nog eens solo, want tjaa je weet wel, iets met afgelasten wedstrijden etc. Maar dat mag de pret niet drukken. Vanaf het begin had ik al tegen Richelle gezegd als je die solomarathon gaat lopen, haak ik aan vanaf een kilometer of 25. Het maakt niet uit dat je onderweg weining tot niet kan praten of gezellig kan doen, maar het gevoel dat je niet alleen die laatste kilometers hoeft te lopen is goud waard. En zo gezegd zo gedaan. De weersvoorspellingen zaten er wederom weer eens naast, het zou bewolkt zijn met een temperatuur van 10 tot 12 graden. Het werd uiteindelijk een marathon in de volle zon. Het was zwaar afzien voor haar, maar een ding is wel duidelijk geworden: wat een doorzettingsvermogen heeft ze getoond! Onwijs knap gedaan Richelle, geniet van deze prachtige prestatie en denk vooral terug aan dat prachtige onthaal op het politiebureau! Wanneer ga je voor nummer twee? 😉

Verder zag mijn sportieve week er als volgt uit:

Hoe was jouw week? Ik ben benieuwd!


Groetjes Bart.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page