top of page

Maandoverzicht | April

Elke maand schrijf ik een maandoverzicht. Hierin komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals bijvoorbeeld: mijn hoogte- en dieptepunten, de voortgang van mijn trainingsschema, nieuwe doelen, tips & tricks, leuke persoonlijke dingen en nog veel meer. April liep totaal anders dan ik van tevoren had verwacht, ik eindigde deze maand met een magere 61,26 km. Ik liep géén marathon van Rotterdam en heb zelfs uiteindelijk 8 dagen lang niet kunnen hardlopen.

 

Mijn dieptepunt

Het begon allemaal met het verplaatsen van de Marathon van Rotterdam. Dit was natuurlijk te verwachten, maar toch blijft het vervelend. Maanden lang trainen voor die ene race om die uiteindelijk niet te mogen lopen. Toch had het ook iets positiefs, deze trainingen en kilometers pakken ze niet meer van mij af 😉! Achteraf gezien had ik de Marathon van Rotterdam niet eens kunnen lopen. Begin april kwam ik aan de kant te staan nadat ik tot twee keer toe flink last begon te krijgen tijdens en na het lopen van mijn scheenbeen. Zelfs overdag als ik niet had gelopen bleef het gevoelig. Misschien maar goed dat de marathon niet door ging, wie weet was ik anders wel te lang door blijven lopen. Maar elk nadeel heeft zo zijn voordeel, het verplaatsen van de marathon gaf mij de uitgelezen kans om rustig te werken aan mijn herstel. Benieuwd hoe ik dat doe? Je leest dit in mijn vorige blog ‘5 x Focus op herstel’.Na regen komt zonneschijn is toch het gezegde? En dat klopt!


Een licht puntje

De 8 dagen volledige rust hebben mij goed gedaan. Ik ben begonnen met een keer 5 km om vervolgens dit elke week verder op te bouwen met 5 km. Slow but steady, maar so far, so good. Rustig bouw ik mijn kilometers weer op. Het scheelt dat er totaal geen tijdsdruk ligt van een naderende wedstrijd. Alle tijd om goed te werken aan mijn herstel.


Ik ben in ieder geval blij met hoe mijn herstel gaat. Ook wil ik via deze weg iedereen bedanken voor alle leuke, lieve berichtjes en aanmoedigingen, dat helpt!


Nieuwe samenwerking

Sinds kort heb ik een nieuwe samen-werking met Liiteguard, een Deens sportmerk dat op dit moment ver-schillende soorten sportsokken maakt. Ik loop hier nu bijna twee maanden mee en ben blij dat dit Deense merk de overstap heeft gemaakt naar de Nederlandse markt. Een unieke sok die niet alleen compressie biedt, maar ook extra stevigheid rond de enkel en achillespees, een anti-slip zool waardoor je minder wrijving hebt tussen je voet en de schoen en siliconen nopjes aan de binnenkant van de sok die de spierweefsels van het scheenbeen en de kuitspier positief beïnvloeden. Er staan al een aantal leuke ideeën op de agenda voor dit jaar, maar daarover later meer. Volg @liiteguardnl om als eerste op de hoogte te zijn!


Als hardloper vind ik het trainen voor een wedstrijd leuk en uitdagend. Maar lopen we niet stiekem allemaal ook een beetje voor dat eremetaal? Ik zie dat toch echt wel als een schouderklopje/compliment: ‘Goed gedaan, you did it!’


Medal Monday!

En dan heb je uit het niets opeens allerlei verschillende virtuele wedstrijden, hoe leuk is dat! Gelukkig kunnen we de #medalmonday weer gebruiken. Hier-onder leg ik nog kort uit voor diegene die nog niet bekend zijn met het concept van een virtuele wedstrijd:

  1. Je schrijft je in voor een bepaalde afstand, bijvoorbeeld een 5km;

  2. Je loopt in jouw eigen omgeving deze 5km;

  3. Je stuurt het ‘bewijs’ dat je deze afstand hebt gelopen op;

  4. Je ontvangt een prachtige medaille;

  5. Bij sommige virtuele wedstrijden zijn er zelfs prijzen voor de #1, #2 en #3.


Ik heb zelf al mee gedaan met een virtuele wedstrijd van VirtueelNL in april. Dat leverde mij een mooie medaille op en dus mijn #medalmonday momentje. Het voelt toch wel anders dan het lopen van een wedstrijd, ik mis de sfeer, de gezelligheid en het samen, maar alsnog is het leuk om deze virtuele wedstrijden te gebruiken om je doelen niet doelloos te laten worden!


Hoe was de maand april voor jou? Ik ben daar nieuwsgierig naar 😊.

Bart.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page