top of page

Meet Runnercoach Pierre

Bijgewerkt op: 13 jun. 2020

Wat doe je als je jouw harde werk niet kan belonen met mooie hardloopwedstrijden en het verdienen van medailles? En hoe zorg je ervoor dat je toch gefocust blijft op het door jouw gestelde doel?

 

Wat mij betreft is het antwoord daarop simpel: ‘Runnercoach Pierre’. Ik stel ook in deze tijden een doel om daar samen aan te werken. De afgelopen weken stonden voor mij in het teken van een rustige opbouw. Nu dat weer aardig op de rit is kijk ik uit naar mijn eerst volgende doel, maar voordat ik daar verder op in ga een kort interview met Runnercoach Pierre.

 

Wie is Runnercoach Pierre?

“Mijn naam is Pierre Tromp, ik ben 42 en kom uit Beneden-leeuwen een mooi dorp tussen de Maas en de Waal! Op Instagram kan je mij vinden als @runnercoachpierre.

Hoe ben je hardloopcoach geworden?

“Na mijn CIOS opleiding eind jaren 90, heb ik via de atletiekvereniging waar ik toen bij zat, AV Wijchen, de opleiding Trainer loopgroepen van de Atletiekunie gevolgd en behaald. Sinds die tijd ben ik looptrainer, eerst bij de atletiekvereniging daarna bij verschillende sportcentra waar ik ook andere groepslessen geef zoals Bodypump. Sinds 2 jaar ben ik begonnen met het begeleiden van lopers op afstand. Instagram heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld.”


Waarom ben je hardloopcoach geworden?

“Het was een logische stap voor mij om trainer te worden omdat ik graag mensen help met (opbouwen of gestructureerd) sporten. Mijn passie voor hardlopen draag ik graag uit aan anderen en als ik ze daarbij kan helpen hun doel te halen dan is dat helemaal super! Het is een uitdaging om zo goed mogelijk voor iedere loper een persoonlijk trainingsschema te maken waarbij naast de juiste duur en intensiteit ook lekker gevarieerd getraind wordt. Hierdoor blijft de motivatie hoog en wordt het gemakkelijker om het doel van de loper samen te behalen.”


Wat voor soort begeleiding geef je?

“Op dit moment begeleid ik lopers op afstand waarbij er altijd gestart wordt met een vragenlijst om goed de achtergrond (loopervaring, blessure, leefsituatie, leefstijl, etc.) en doelstelling te achterhalen voordat ik start. Voor lopers uit de regio Nijmegen, Tiel en Den Bosch bied ik aan om een persoonlijke loopanalyse te doen waarbij ik naar de loper toe kom en we samen een training uitvoeren op verschillende tempo's waarbij houding en tempogevoel centraal staan. Tevens een goed moment of er een klik is van beide kanten om definitief te starten. De meeste lopers hebben een doel waarbij een voorbereiding van minimaal 3 maanden past. Ik maak a.d.h.v. de verkregen info het 1e schema voor 4 weken en verstuur deze naar de loper. Ik vraag altijd om feedback van de loper om het schema zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de mogelijkheden van de loper waarbij de trainingen wel uitdagend moeten blijven. Met die feedback maak ik dan het volgende schema. De meeste lopers volg ik via Strava of Garmin connect om hun trainingsresultaten te analyseren. Samen met hun gevoel kom je dan tot een fijne samenwerking en mooie resultaten.”

 

Voor mij is deze manier van trainen dé stok achter de deur om elke training uit te voeren zoals die is bedacht. Het idee dat er ‘iemand’ op afstand meekijkt naar de door jouw behaalde resultaten werkt voor mij ontzettend motiverend. Verder ben ik erg blij met de gevarieerde manier waarop de trainingen worden samengesteld. Geen enkele training is hetzelfde en daardoor kijk ik graag uit naar de volgende training. Wat ik ook erg prettig vind is dat ik met al mijn vragen omtrent het hardlopen bij Pierre terecht kan 😉.


Om terug te komen op het stellen van een doel voor de aankomende periode… Ik wil de magische grens van 20 minuten op de 5 kilometer verbreken.


Welk doel wil jij de aankomende periode behalen?


Bart.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page