top of page

Q&A, de eerste

Spannend? Jazeker! Ik vond het oprecht spannend om zo een eerste ‘Vraag maar raak!’ sticker te plaatsen op mijn verhaal. Gelukkig hebben jullie er voor gezorgd dat die spanning snel was verdwenen. Ik ontving namelijk een heleboel leuke vragen, nogmaals bedankt daarvoor! Het was uiteindelijk zelfs zo een succes dat ik nu mijn eerste Q&A blog aan het schrijven ben om de overige vragen te beantwoorden.

 

1. Hoe ben je begonnen met hardlopen?

Op een gegeven moment werd ik op werk uitgedaagd om deel te nemen aan de STOPTOBER maand. Een maand lang niet roken om hopelijk daarna nooit meer een sigaret aan te raken. Dat heeft geholpen! Ik heb sinds dat moment geen sigaret meer aangeraakt en ben in diezelfde maand begonnen met wat ik nu zo graag doe, hardlopen! Je kan dit teruglezen in een eerder geschreven blog.


2. Hoe lang loop je al hard?

Sinds het moment dat ik ben gestopt met roken, oktober 2018.


3. Wat is jouw top 3 gezelschaps-spelletjes?

Stipt op een staan de spellen van Catan. Het bordspel en de verschillende kaartspellen van Catan zijn echt een aanrader: het duel en het kaartspel. Op de tweede plek staat een typisch Amerikaans kaartspel, Phase 10. Bij dit spel dien je zo snel mogelijk 10 verschillende fases af te ronden met zo min mogelijk strafpunten om te winnen. Op plek drie staat Qwixx; een simpel dobbelspel, maar een heerlijk tijdverdrijf. Tips voor andere spelletjes zijn overigens altijd welkom!


4. Bezoek jij (preventief) een sportfysio?

Ik heb met het afsluiten van mijn zorgverzekering rekening gehouden met genoeg behandelingen bij de fysiotherapeut. Het eerste jaar dat ik hardliep maakte ik vooral gebruik van de struisvogelpolitiek. Als ik een pijntje voelde hoopte ik dat het vanzelf wel over zou gaan. Nu zorg ik op het moment als ik ‘iets’ onaangenaams voel dat ik op tijd aan de bel trek bij de sportfysio.


5. Hoe maak jij gebruik van een foamroller?

Ik heb een tijdje geleden de Running Box van Blackroll aangeschaft (niet gesponsord). Ik kwam veel verschillende foamrollers tegen. Uiteindelijk was de doorslaggevende factor de goede recensies die ik over dit bedrijf heb gehoord en de applicatie die je kan downloaden. In deze app kan je in twee simpele stappen een routine selecteren: je selecteert het hulpmiddel, je kiest voor herstel, kracht of pijnbereik en daarna voor welk lichaamsdeel je de oefeningen wilt zien. Hierna krijg je in de app een aantal oefeningen speciaal gericht op dat lichaamsdeel.


6. Hoeveel paar hardloopschoenen heb je?

Veel te veel, ik heb op dit moment 12 paar hardloopschoenen, maar daar ben ik wel heel blij mee hoor!


7. Wat is je favoriete schoen?

Zoals je bij de vorige vraag al kan lezen, ik heb flink wat paren hardloopschoenen. Ik heb het afgelopen jaar veel verschillende soorten merken schoenen gekocht en gekregen om deze uit te proberen. Het was mijn zoektocht naar dé perfecte schoen. Ik liep in eerste instantie altijd alles op één paar ASICS. Maar op een gegeven moment werd ik toch wel nieuwsgierig naar andere merken. Op dit moment heb ik drie paar hardloopschoenen die ik voor al mijn verschillende trainingen gebruik:

1. De Nike ZoomFly3 gebruik ik voor het snellere werk en het lopen van wedstrijden. Wat trouwens zo leuk is aan deze schoen is de felle turquoise kleur, love it! Hoe feller hoe beter.


2. De Mizuno Wave Sky Neo gebruik ik voor de wat langere afstanden gecombineerd met tempoblokken.


3. De Nike Air Zoom Pegasus 37 Shield (een hele mond vol!), gebruik ik voor de duurlopen. Of als het heel slecht weer is trek ik ze aan vanwege hun ‘Shield’ hierdoor zijn deze schoenen winddicht en waterafstotend! Overigens heb ik deze schoenen de afgelopen week bijna voor elke training deze schoenen gebruikt vanwege de extra grip die er onder zit. Vooral bij ijs en sneeuw heeft dat goed geholpen!


8. Wat is je mooiste hardloopmoment tot nu toe?

Elk PR is een mooi hardloopmoment an sich, maar mijn mooiste hardloopmoment is toch wel zeker mijn allereerste marathon. Het afleggen van die magische 42.195 meter. Het werd uiteindelijke een lange lijdensweg, maar het voelde zo goed dat ik dat heb weten te bereiken. Ik heb hier toentertijd een wedstrijdverslag over geschreven.


9. Hoe heet jullie schattige kat?

Haar naam is Dotje, ze is nu 9 maanden oud. Ze is een Britse Korthaar en wij zijn heel erg blij met haar! Ze vertoont overigens wel veel prinsessengedrag. Ze haalt haar neus op voor normale brokjes en eet deze alleen als er een klein laagje verse paté overheen is gesmeerd…


Ik vond het leuk om op deze manier wat meer over mijzelf met jullie te delen. Zo een Q&A is zeker voor herhaling vatbaar!Groetjes Bart.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page