top of page

Review: AfterShokz OpenMove x All4Running

Hardlopen mét muziek, voor mij is dat de perfecte combinatie. In mijn eerste jaar liep ik altijd met in-ear oortjes. Heerlijk lopen in mijn eigen wereld, maar een groot nadeel was wel dat je van het verkeer om je heen vrijwel niks meer meekrijgt. AfterShokz kwam met een revolutionaire oplossing: botgeleiding technologie. De afgelopen periode mocht ik de OpenMove uitproberen om hier een eerlijke mening over te vormen.

 

Ik loop eigenlijk nooit zonder muziek. Zo af en toe is het wel eens voorgevallen dat ik noodgedwongen zonder muziek moest lopen. Dit viel mij altijd zwaarder dan gedacht. Misschien zit het enkel tussen mijn oren, misschien ook niet. Het geeft mij in ieder geval een flinke stoot motivatie tijdens het lopen en sleept mij er doorheen als het even wat lastiger gaat. Met het gebruik van de AfterShokz OpenMove kan ik mij ieder geval veilig en verantwoord bewegen in het verkeer. Het is een draadloze hoofdtelefoon met botgeleidings technologie. Doordat je de OpenMove voor je oren draagt blijven je oren vrij. Hierdoor kan je alle omgevingsgeluiden goed blijven horen. Ik ben heel benieuwd! Een mooi moment om de OpenMove zelf te gaan testen.


Voordat ik kennis had gemaakt met deze hoofdtelefoons van AfterShokz liep ik zelf met in-ear oortjes. Met als gevolg dat ik een vaak flink schrok als er weer eens een auto of brommer rakelings langs mij heen scheurde terwijl ik dat niet had verwacht. Ik liep immers in mijn eigen muziekwereld en krijg vrijwel niks mee van mijn omgeving. Wellicht herkenbaar voor iedereen die met in-ear koptelefoon loopt of er mee heeft gelopen, toch? De eerste indruk van de OpenMove is positief. Ondanks dat ik een vrij groot hoofd heb past deze goed en zit het niet te strak. De bediening is zeer eenvoudig, met drie verschillende knopjes kan je alles bedienen. Hieronder heb ik een kort overzicht gemaakt van alle knoppen met daarbij een aantal belangrijke functies:


A: 1 keer indrukken voor play / pauze / telefoon openen of ophangen.

A: 2 keer snel indrukken om naar het volgende nummer te gaan.

A: 3 keer snel indrukken om naar het vorige nummer te gaan.

B: ingedrukt houden voor aan / uit. Als je deze knop na de ‘welcome’ ingedrukt blijft houden kan je verbinding maken via bluetooth en 1 keer indrukken voor het volume omhoog.

C: 1 keer indrukken om je batterij status te horen (werkt alleen als je OpenMove aan staat) en volume omlaag.

B & C: beide tegelijkertijd indrukken tijdens het afspelen van muziek zorgt ervoor dat je de EQ instelling kan aanpassen naar: standaard modus, vocal booster modus en earplug modus.


Ik ben zelf een iemand die nooit echt de handleiding van te voren leest. Zo ook dit maal. Nu ik de handleiding voor de verandering eens doorblader zie ik een hele gave functie, namelijk het multipoint-koppelen. Met deze functie kan je twee apparaten tegelijkertijd met elkaar koppelen. Dit doe je simpel door:


Eerst de AfterShokz aan te zetten totdat je ‘pairing’ hoort. Vervolgens druk je knop A en B tegelijkertijd in voor 3 seconde totdat je ‘multipoint enabled’ hoort. Je kan je AfterShokz nu verbinden met het eerste apparaat. Als je deze stappen nogmaals volgt kan je een tweede apparaat aansluiten.


Nu de OpenMove is verbonden met mijn telefoon is het tijd om ze te testen tijdens het hardlopen. Zoals ik al aangaf passen ze goed en voelt het heel stabiel aan. Als test spring ik een aantal keer op en neer, maar ondanks dat blijven ze goed zitten. Ik was van te voren vrij sceptisch over hoe kan je nou muziek luisteren én de omgeving tegelijkertijd goed blijven horen? Maar tijdens het eerste rondje met muziek via de boneconducting technologie viel het mij op dat je de muziek via ‘kanaal 1- boneconducting' hoort en de omgevingsgeluiden via ‘kanaal 2 - luchtgeleiding’. Je kan dus naar je eigen muziek luisteren en tegelijkertijd praten met iemand anders of goed naar de omgeving blijven luisteren. Het schrikken van een langs scheurende auto of brommer is verleden tijd! Verder ben ik zelf niet echt een kenner als het gaat om muziekkwaliteit. Ik ben in ieder geval erg tevreden met de geluidskwaliteit en heb daar niks op aan te merken.

De overige (technische) eigenschappen zijn:

· Gewicht: 29 gram

· Draadloos bereik van 10 meter

· Laadt volledig op in 2 uur

· Batterijduur: 6 uur

· Zweet- en waterafstotend (IP55-gecertificeerd)

· Bluetooth v5.0-connectiviteit

· Frequentiebereik 20 Hz tot 20 KHz


De prijs van de OpenMove is €89,95 en is daarmee de goedkoopste in de collectie van AfterShokz. De OpenMove is verder beschikbaar in vier verschillende kleuren: leisteen grijs, alpen wit, enerverend blauw en himalaya roze.


HET EINDOORDEEL:

De OpenMove is een prettige hoofdtelefoon die ik zeker iedereen kan aanraden. Het is makkelijk te gebruiken, het is goed qua prijs/kwaliteit verhouding en zorgt ervoor dat je veel veiliger kan hardlopen op de openbare weg. Je kan het natuurlijk ook tijdens andere sporten gebruiken of voor onderweg naar je werk. Mocht je na het lezen van deze review nog vragen hebben? Stuur mij dan gerust een berichtje op Instagram.


Mocht je na het lezen van deze review meer te weten willen komen neem dan snel een kijkje op de site van AfterShokz. Verder kan je het product (zodra de lockdown voorbij is) uitproberen bij All4Running Utrecht en Amsterdam.Groetjes Bart.


*De OpenMove heb ik in samenwerking met All4Running en AfterShokz ontvangen om deze te testen en mijn eerlijke mening met jullie te delen.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page