top of page

Review - HOKA ONE ONE CLIFTON 7

Bijgewerkt op: 18 aug. 2020

Dankzij een te gekke samenwerking tussen All4Running en HOKA ONE ONE mocht All4Running de nieuwste CLIFTON 7 weggeven om deze te laten testen. Ik bleek een van de gelukkigen te zijn en heb de afgelopen weken deze hardloopschoen meerdere keren getest tijdens verschillende hardlooptrainingen.

 

“Maandag. Dinsdag. Woensdag. En ga zo maar door. Wat voor dag het ook is, en hoe of waar je ze ook draagt, de Clifton 7 gaat er een fijne ultracomfortable loopdag van maken, op wegen, paden en alles daartussenin.” [1]


Deze bovenstaande quote wordt door HOKA ONE ONE gebruikt om de CLIFTON 7 te promoten. Voordat ik mijn eigen mening en ervaringen met jullie ga delen. Deel ik eerst de achtergrondinformatie van deze schoen met jullie. [2]


ALGEMEEN

De CLIFTON 7 is een neutrale hardloopschoen. Het bovenwerk bestaat uit Open-engineered Mesh. Dit biedt een zo optimaal mogelijk ademend vermogen. De tong zit vast aan de onderkant waardoor deze tijdens het hardlopen niet kan verschuiven. De lip aan de achterzijde van de hak is vergroot, dit vergroot het instapgemak. De duurzaamheid van deze schoen is hoger doordat de vetergaatjes zijn verstevigd. Verder is de onderkant van de zool ontworpen voor veel grondcontact en grip. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van High Abrasion Rubber. Dit rubber is enkel geplaatst op plaatsten waar de meeste slijtage plaatsvindt. Hierdoor is er minder van dit rubber nodig waardoor het totale gewicht van de schoen lichter is geworden dan de Clifton 6.


META-ROCKER

De tussenzool van EVA-materiaal is hetzelfde als de Clifton 6. Hierdoor zorgt ook deze variant voor een luxe en comfortabel gevoel. De Meta-Rocker geometrie staat er om bekend de normale loopcyclus van een hardloper aan te vullen. Je ervaart hierdoor een voorwaartse stuwing dat het loopgemak bevordert.

KENMERKEN

Type - Allround hardloopschoen

Schoentype - Neutraal

Voorvoethoogte - 24 mm

Hielhoogte - 29 mm

Offset - 5 mm

Gewicht - ca. 247 gram

MIJN ERVARINGEN

Tot een aantal maanden terug had ik nog nooit op een hardloopschoen van HOKA ONE ONE gelopen. Mijn eerste hardloopschoen van dit merk was de Carbon X. Een prettige schoen met een carbonplaat. Er ging een wereld voor mij open! Hierdoor zijn mijn verwachtingen van de Clifton 7 wel flink gestegen. Nu is de vraag gaat deze hardloopschoen dat waar maken?


DE EERSTE INDRUK

Ja een hardloopschoen dient enkel het doel om te zorgen dat je kan hardlopen, maar een hardloopschoen die er leuk uitziet is nooit verkeerd. Bij het uit de verpakking halen viel direct de zijkant van de hardloopschoen op. Deze verandert over de gehele zijde van groen naar blauw. Verder voelt de hardloopschoen stevig en stabiel aan. De binnenkant voelt verend en zacht aan. Enige wat mij wel direct zorgen baart is de zeer dikke tong van de schoen. Bij warm weer kan dit misschien wel eens vervelend warm gaan worden. Ik kan niet zo goed tegen warm weer.


ALLEDAAGSE SCHOEN

Zoals ik eerder al had aangegeven is dit een neutrale schoen. Door de stabiliteit en mate van demping dat het biedt wordt deze schoen gezien als een alledaagse schoen. HOKA ONE ONE gebruikt het zelfs als slogan voor deze schoen. Tot op zekere hoogte ben ik het hiermee eens. Het is een schoen die is gemaakt voor zowel de korte als de langere afstanden, maar wel op het tempo van een hersteltraining of een rustige duurloop naar mijn mening. Dit gaat niet mijn interval/tempoloop schoen worden. Ik heb nu verschillende hersteltrainingen van 6 à 7 km gelopen en twee keer een rustige duurloop (18 km & 20 km). Al bij het aantrekken van de schoen merk je hoe ‘zacht’ en ‘fluffy’ de schoen aanvoelt aan je voet. Als dit tijdens alle kilometers zal zijn is dat heel mooi meegenomen! So far, so good.


HERSTELTRAINING

De eerste gelopen kilometers tijdens een hersteltraining bevielen goed. Ik moest wel wennen aan hoe zacht de schoen is. Ik ervaar dit verder niet als storend. Maar bevestigt wel meteen dat ik deze schoen niet zal gebruiken voor een interval of tempotraining. Tijdens het lopen met dit warme weer van de afgelopen twee weken merkte ik wel tijdens de rustige duurlopen dat mijn voet wel warmer werd dan normaal. Wellicht ligt dit puur aan het weer of toch aan de extra dikke tong? Hier kom ik met kouder weer zeker nog een keer op terug.


RUSTIGE DUURLOOP

Na de afgelopen maanden gefocust te hebben op de kortere afstanden (5 en 10 km) gaat nu sinds drie weken de focus weer richting de marathonafstand. Ik heb tweemaal een lange afstand gelopen met deze schoen. De zachte middenzool zorgt voor een aangenaam gevoel tijdens het hardlopen. De Meta-Rocker geometrie die zorgt voor een goede afwikkeling van de loopcyclus is direct voelbaar tijdens het hardlopen. Dat maakt het lopen van de langere afstanden iets makkelijker. Ik heb na het lopen van de lange afstanden geen last van (spier)pijntjes, dat is sowieso fijn meegenomen!


HET EINDOORDEEL

HOKA ONE ONE heeft er een nieuwe fan bij. Ik was al blij met de Carbon X. Nu met de CLIFTON 7 erbij heb ik een heerlijk, stabiele en zachte hardloopschoen die ik kan gebruiken voor mijn herstelronde en mijn rustige duurlopen. Ik merk in ieder geval dat ik na het gebruik van deze schoenen minder hersteltijd nodig heb om klaar te zijn voor mijn volgende training. Klik hier om naar de website van All4Running te gaan.


@HOKA ONE ONE & All4Running bedankt dat ik deze hardloopschoenen mocht uitproberen.

Bart.


[1] https://www.hokaoneone.eu/nl/nl/clifton-7.html [2] https://all4running.nl/hoka-one-one-clifton-7-heren-1110508-moan.html
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page