top of page

Review - Mizuno Wave Sky Neo

Een paar weken terug heb ik in samenwerking met All4Running en Mizuno een paar Mizuno Wave Sky Neo ontvangen. Een hardloopschoen met de nieuwste technologische ontwikkeling, namelijk MIZUNO ENERZY. De afgelopen tijd heb ik wekelijks op deze schoen gelopen. Tijd om mijn ervaringen met jullie te delen. Lees je mee?

 

Wat zegt Mizuno over de Wave Sky Neo?

De Wave Sky Neo biedt de sterkste voordelen van Mizuno’s nieuwste innovatie. Dit nieuwe materiaal zorgt voor een springerige, extreem gedempte en comfortable run die een fris zweefgevoel geeft aan zelfs jouw langste runs. De schoen wordt getypeerd als ultrazacht qua demping, qua snelheid ligt het tussen normaal en snel in en het biedt een normale stabiliteit. [1]

Technologieën die zijn gebruikt

Het MIZUNO ENERZY is 293% zachter en geeft 56% meer energieteruggave dan de materialen die bij voorgaande modellen is gebruikt. Voor de tussenzool is gebruik gemaakt van MIZUNO ENERZY FOAM. Dit zorgt voor een perfecte zachtheid en respons. Het is 17% zachter en geeft 15% meer energieteruggaven dan de materialen die bij voorgaande modellen is gebruikt. De schoen heeft een WAVEKNIT-bovenstuk dat uit één deel bestaat om er voor te zorgen dat de schoen aanvoelt als een sok en volledig om je voet heen sluit. De slijtzool is van X10-rubber. Dit rubber is gebaseerd op koolstof en daardoor zeer duurzaam. Het patroon van de slijtzool is zo geplaatst dat je goede grip ervaart bij elke stap. [2]


Kenmerken

Type – Allround hardloopschoen

Schoentype – Neutraal

Gewicht – ca. 345 gram


Mijn ervaringen

De afgelopen weken heb ik deze schoenen uitvoerig kunnen testen. Inmiddels heb ik al meer dan 100 km op deze schoenen gelopen. Tijd om mijn ervaringen op een rijtje te zetten:


✅ Al bij het aantrekken van de schoen merk je gelijk hoe zacht de binnenzool aanvoelt. Wat ik zeker als prettig ervaar. De binnenzool vormt goed naar mijn voet. Dit zorgt voor een goede pasvorm.


✅ Het was voor mij wel even wennen dat de schoen dus eigenlijk uit een geheel bestaat. Je hebt geen aparte tong en het is eigenlijk een grote sok. Zelf ben ik iemand die wilt dat de schoenen strak en goed aangesloten moeten zitten, zonder enige speling. Is dat dan mogelijk als de schoen uit een soort van sok bestaat? Maar tegen alle verwachtingen in, sluit de sok goed rond mijn voet. Zelfs ervaar ik een vorm van extra stevigheid doordat het zo goed aansluit!


✅ Tijdens het lopen met regenachtig weer is de grip op de weg goed. Je merkt dit ook op het moment dat je aanzet om het tempo te verhogen. Je glijdt niet weg.


✅ Wat mij betreft heeft Mizuno gelijk met hun MIZUNO ENERZY, deze schoen is écht zacht. Maar wel op een manier dat het niet te zacht wordt. Ik ervaar nog genoeg responsiviteit.


Ik gebruik deze schoenen op dit moment voor mijn duurlopen op hogere tempo’s, mijn duurlopen met wisseltempo’s en voor de rustige herstelrondjes. Het is niet een schoen die is gemaakt om je korte, snelle intervallen op te lopen. Daarvoor wil je liever een schoen gebruiken die meer responsiviteit biedt. Over de gehele linie ben ik zeer enthousiast en positief over deze schoen. Uiteraard ben ik ook opzoek gegaan naar iets wat beter had gekund. Dat zit ‘m vooral in het gewicht van de schoen, deze is in vergelijking met dezelfde soorten type schoen een stuk zwaarder dan gemiddeld. Dat extra gewicht moet je wel elke stap met je meeslepen. Maar als dat alles is 😉.

Al met al ben ik zeer tevreden met de Mizuno Wave Sky Neo, een schoen die mijn verwachtingen zeker heeft overtroffen. En ondanks dat het een schoen is die meer gericht is op de langere afstanden en het comfort dat daar prettig bij is. Heeft deze schoen mij geholpen naar een nieuw PR op de 10 km (41:59). Ik weet zeker dat ik nog veel prettige kilometers ga maken met deze schoenen. Nieuwsgierig geworden naar deze schoen? Klik hier voor meer informatie over de Mizuno Wave Sky Neo.


Groetjes, Bart.


*Deze review is in samenwerking met All4Running en Mizuno. De inhoud van dit review is mijn eerlijke mening, zonder enige invloed van zowel All4Running als Mizuno.


[1] https://emea.mizuno.com/nl/nl-nl/wave-sky-neo/J1GC2034-aw20.html

[2] https://emea.mizuno.com/nl/nl-nl/mizuno-enerzy.html

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page