top of page

Review – Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 2

Een paar weken terug heb ik in samenwerking met All4Running en Nike een paar Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 2 ontvangen. Een neutrale hardloopschoen voor de midden en lange afstand. De afgelopen tijd heb ik wekelijks op deze schoen gelopen. Tijd om mijn ervaringen met jullie te delen. Lees je mee?

 

Het Nike ZoomX-schuim dat gebruikt is in deze schoen zorgt voor ervoor dat de schoen zeer responsief en licht is. Dit geeft een veerkrachtig gevoel bij elke stap die je zet. [1]

Kenmerken

Type – Allround hardloopschoen

Schoentype – Neutraal

Mijn ervaringen

✅ De schoen oogt op het eerste gezicht erg groot en log. Dit komt onder andere door de brede hiel die bestaat uit ZoomX-schuim. Dit is ook gelijk wat je merkt zodra je je eerste stappen zet met deze schoen. Het voelt alsof je op wolkjes loopt, wat zijn deze schoenen zacht! Zacht op een hele positieve manier.


✅ Ik heb verschillende trainingen soorten trainingen uitgevoerd op deze schoen: een rustige duurloop, een tempo training en een relaxte hersteltraining. Je kan op deze schoen prima een hoog tempo lopen, maar daar krijgt deze schoen bij mij niet de voorkeur in. Deze schoen blinkt voor mij echt uit om te gebruiken tijdens een rustige duurloop of een hersteltraining. Juist doordat deze schoen zo zacht en fijn aanvoelt. Helemaal na een wedstrijd waar ik op mijn Vaporfly’s heb gelopen is het een genot om deze zachte kussentjes aan te trekken voor de eerste herstelkilometers.


✅ Tijdens het lopen met regenachtig weer is de grip op de weg goed. Je merkt dit ook op het moment dat je aanzet om het tempo te verhogen. Je glijdt niet weg.


✅ Door de luchtige bovenwerk was deze schoen ook prima te gebruiken bij hogere temperaturen, zonder dat mijn voeten oververhit waren geraakt.

Tot een paar weken terug had ik nog nooit stil gestaan bij deze schoen van Nike, maar deze Invincible heeft al snel een vaste plek gekregen in mijn schoenen carrousel. Zodra er een rustige duurloop of een hersteltraining op het programma staat trek ik tegenwoordig deze schoenen aan. Een échte must-have voor de afwisseling al zeg ik het zelf!


Nieuwsgierig geworden naar deze schoen? Klik hier voor meer informatie!Groetjes, Bart.


*Deze review is in samenwerking met All4Running en Nike. De inhoud van dit review is mijn eerlijke mening, zonder enige invloed van zowel All4Running als Nike.

[1] https://all4running.nl/nike-zoomx-invincible-run-flyknit-2-heren-dh5425-102

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page