top of page

Review - Under Armour HOVR Machina

Bijgewerkt op: 21 jan. 2021

In de maand december stond er voor mij een extra cadeau van Hardloopschop.nl onder de kerstboom. Hierin zat een felgekleurd paar hardloopschoenen van Under Armour. Ik had op dat moment nog nooit eerder gehoord over dit merk met betrekking tot hardloopschoenen. Des te leuker en interessanter om dit paar uit te gaan testen en kennis te maken met de hardloopschoenen van Under Armour!

 

Na een kort online onderzoek naar de hardloopschoenen van Under Armour kwam ik er al snel achter dat deze schoenen iets heel unieks bevatten. De rechter schoen bevat namelijk een bluetooth running pod. Deze pod kan je verbinden met je telefoon voor realtime data via de app MapMyRun. Voordat ik daar verder op in ga vertel ik eerst wat algemene informatie over deze schoen.


ALGEMEEN

De UA HOVR Machina is een neutrale hardloopschoen en is ontworpen om de verharde paden te verkennen. Door de UA HOVR™-technologie wordt de impact op je gewrichten verminderd en profiteer je optimaal van de energieteruggave. Dankzij de snelle Pebax®-plaat ervaar je meer stuwkracht. Het externe hielstuk houdt je voeten op de juiste plek voor extra stabiliteit. De buitenzool bevat extra grip en is voorzien van koolstofrubberen noppen op slijtgevoelige plekken. Hierdoor gaat de schoen langer mee. Het bovenwerk is van een speciale mesh gemaakt en is extreem licht en ademend voor optimale snelheid. [1][2]


MapMyRun

Een schoen met in een gebouwde running pod, hoe gaaf is dat!? Ik ben zelf dol op allerlei statistieken en cijfertjes. Hoe meer, hoe beter! Door de ‘MapMyRun’ app te downloaden, download je een virtuele hardloopcoach. Nadat je jouw schoenen hebt verbonden met de app worden er verschillende statistieken tijdens het hardlopen bijgehouden: je cadans, je staplengte, je grondcontacttijd en welk deel van je schoen als eerste de grond raakt. Tijdens het hardlopen krijg je realtime informatie over hoe je performt qua cadans versus je huidige tempo. Waar nodig krijg je on the spot feedback hoe je efficiënter zou kunnen lopen.

KENMERKEN

Type – Allround hardloopschoen

Schoentype – Neutraal

Voorvoethoogte – 18 mm

Hielhoogte – 26 mm

Offset – 8 mm

Gewicht – 295 gram


MIJN ERVARINGEN

Het oog wilt ook wat en met deze schoen heb ik echt een eyecatcher mogen toevoegen aan mijn hardloopschoenen collectie. Deze schoenen zijn echt niet te missen. Ik ben zelf dol op zo fel mogelijk gekleurden schoenen dus op dat gebied scoren deze schoenen al een dikke 10! Maar met enkel een mooie fel kleur ga je er niet komen. Dus het is tijd om de schoen uit te gaan testen tijdens het hardlopen.


DE EERSTE INDRUK

Bij het aantrekken van de schoen valt direct het zachte voetbed op en de stevige hielkap. Dit geeft mij in ieder geval meteen een goed zacht en toch stevig gevoel. Het enige wat voor mij een veel terugkerend probleem is, is de dikte van de tong van de schoen. Dit kan voor mij tijdens de warme zomerdagen problemen opleveren.


HERSTELTRAINING

De eerste gelopen kilometers tijdens mijn hersteltrainingen moest ik wel even wennen. De schoen en dan vooral de bovenkant met het bovenwerk voelde naar mijn idee wat stug aan. Dit werd wel elke run al iets soepeler. Tijdens het lopen voelt de schoen zacht en prettig aan, ideaal voor een rustige hersteltraining. Ik merk wel al direct dat ik deze schoen niet zal gaan gebruiken voor een interval en/of tempotraining daarvoor is de responsiviteit veel te laag en de schoen te zacht.


REALTIME COACHING

Zoals ik al aangaf in het begin, deze schoen is uniek in zijn soort. Door de running pod die in de rechter schoen zit verwerkt, ontvang je tijdens het hardlopen realtime informatie over je performance. Ik had van te voren niet naar de instellingen gekeken hoe vaak deze ‘coach’ zou praten, dit bleek heel vaak te zijn. Bij mijn tweede run had ik dit aangepast en dat beviel mij veel beter. Om de zoveel tijd kreeg ik een update hoe mijn cadans was in verhouding tot mijn huidige tempo per kilometer. Aan het einde van je run kan je via MapMyRun je training bekijken. Hier ontvang je per onderdeel feedback op je looptechniek (je cadans, je staplengte, je grondcontacttijd en welk deel van je schoen als eerste de grond raakt). In de app zelf krijg je nog verschillende tips & tricks om te werken aan je looptechniek.


HET EINDOORDEEL

De afgelopen maanden heb ik veel verschillende merken schoenen uitgeprobeerd. Dit paar komt bij mij in ieder geval hoog op mijn lijstje te staan als goede hersteltrainingsschoen/duurloopschoen. De schoenen zorgen voor een goede stabiliteit en zijn zacht genoeg om een aangenaam gevoel te geven aan je voeten. Het was in het begin wel even wennen aan de stugheid van het bovenwerk, maar zoals ik al aangaf wordt dit met elke run soepeler. De extra dimensie die de schoen creëert door de bluetooth running pod is ideaal voor iemand, zoals ik: ik houd van cijfers en statistieken, hoe meer, hoe beter. Echter, hoef ik niet constant de realtime coaching tijdens het hardlopen te horen, dit gaf mij soms ook onnodige onrust. Gelukkig kan je dat ook gewoon bij de instellingen uitzetten en kan je achteraf kijken hoe je training is gegaan. Deze hardloopschoen van Under Armour ga ik zeker vaker dragen tijdens de rustigere trainingen. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze schoen? Klik dan hier om naar de website van Hardloopshop.nl te gaan.Groetjes Bart.*Dit blog is geen betaalde samenwerking met Hardloopshop.nl, maar ik heb deze schoenen wel gekregen om deze te testen.


[1] https://www.hardloopshop.nl/under-armour-hovr-machina-men-3021939-403.html

[2] https://www.underarmour.nl/nl-nl/herenhardloopschoenen-ua-hovr-machina/3021939.html?dwvar_3021939_color=004


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page